onsdag 31 juli 2013

Från J till Z

Vilken tur att svenska fotbollsdamerna inte gick till final... (får man verkligen skriva så?).
Det innebar ju att vi inte hade så bråttom hem.Z:
Paradiset för alla trädgårdsgalningar är nog trots allt Zetas.

Victoria Skoglund förvaltar verkligen sitt arv. Det är en person som jag skulle vilja träffa och sitta ner och ta en kopp kaffe på Stålboms med. Hon verkar jordad. Det är i alla fall intrycket jag fått genom böckerna, tv och genom att nu ha besökt Zetas två gånger.

Tack vare fotbollsdamerna fick jag nu nästan två timmar här. Caspian höll på att ledas ihjäl men älskade Magnus lockade och pockade med honom och var så innerligt hjälpsam mot mig och släpade växtkärran hit och dit. När jag förvirrat mig in i ett av de underbara kruk- och inredningshusen ringde mobilen och han undrade om jag var sugen på kaffe. Fatta att jag älskar denna speciella man.Jag hade ju redan plockat på mig en Austinros, Heritage, och när vi nu satt och fikade så stod den vackra vitbrokiga pagodkornellen där och sa att:
Anna den här sorten vill bo hos dig, köp min syrra det finns en kvar nere i butiken!

Herre min dar vad det är underbart här och vilken otrolig tur att vi bor 52 mil bort, det hade blivit så dyrt annars. Nu reste vi hem 1100 kr fattigare men huvudet är naturligtvis fullproppat med idéer. Nu hinner jag inte sova denna den sista av semesterveckorna.

När vi åkte genom Jönköping öste regnet ner. Jösses vilket regnhål denna fina småländska ort är!Men vi hade varit i paradiset som sagt.

2 kommentarer:

Petra sa...

Min kompis pratar sig varm om detta ställe, Zetas!
Vi tar ju alltid tåget till Stockholm så att åka till Zetas då känns ju så där:-s men den gången vi har bilen uppåt så skall jag dit jag med. Åååh vilka härliga köp du gjort. Hur lyckas man få såna män som vi har? Idag har Patrik snällt gått med mig och kollat på Lars Wallin kreationer på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, dessa fantastiska män;-)
Det verkar som ni fick en toppenfin resa, trots ett regnigt Jönköping. Men, som han säger Tony Irving, när vi vi for förbi Jönköping i måndags visade staden sig från sin allra soligaste sida. Så nog kan denna småländska stad om den vill. Ha nu en fin avslutning på semestern. Själv är jag ju inte ens halvvägs ännu genom min. Det
känns underbart att ha två och en halv vecka kvar! NJUT OCH MYS. Kram från kusinen på landet♥

Mina Gröna Tankar sa...

Åhh... Hade jag inte haft min underbare man som häller stoppvätska i bilen hade jag kört ....nu...