torsdag 14 april 2011

Blått

Feeling blue...?
Näe, inte en sån här underbar aprildag.
Fantastisk himmel, sol, lite blåst och knoppar överallt!



På lunchen gick jag ut i "min" park och log mot allt.
Krokus, snödroppar,
knoppar, knoppar knoppar!

Fortsatte när jag kom hem, fast i trädgården.
Till min enorma glädje syntes blåsippeknoppar klart och tydligt.
Eftersom min lilla planta står lite väl skuggit så är den alltid sen.
Så sen att jag tror att den är död varje år.



Den blå väggen bakom påskliljorna behöver snart målas om
men det är inget man tänker på när de underbara gula trumpetblommorna lyser i full kraft.



Förra helgen mumsade vi i oss vitvinskokta blåmusslor till pastan



och till efterrätt blev det bland annat blåbär.
Denna enkla dessert är supergod och lätt att svänga ihop.



Recept:
100 g vit choklad som smälts och blandas med ett lättvispat ägg.
Tänk på att chokladen får svalna lite och att ägget är rumstempererat.
När det är ihoprört blanda i 2 dl turkisk youghurt.
Fördela "smeten" i fyra portionsformar och ställ i kylen någa timmar.
Servera med valfri frukt.
Imorgon när vi ska ha härliga gäster blir det mango, jordgubbar och blåbär som topping.

3 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej,
Vad roligt att du tittade in till min och ämnade ett spår så jag hittade dig och din fina blogg.
JAg tycker det är så roligt när man hittar någon ny som förgyller ens dag.

Kram Anna

Marina sa...

Härligt att få en gnutta natur på dagen.
Här håller blåsipporna på att blomma över nu men annat tar över.

Kram!

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Tack för efterrättstipset. Nu är det kopierat och utskrivet :-)
Trevlig helg
Birgitta