Det man odlar själv smakar så himmelens gott!
All kärlek, all möda, alla timmar betalar sig verkligen.
För första gången på åratal har jag odlat aubergine.
Tidigare försök har slutat i att plantorna åkt ut. Spinnklädda monster göre sig icke i ett litet växthus. Men nu när växthuset är fyra gånger så stort borde det gå bättre, tänkte jag.
Första två frukterna fick slängas då de ruttnade i stjälkfästet men nu är det så fina exemplar som börjar bli skördemogna.
Tog två idag till en grönsaksgratäng.
Blandade egenodlat: tomater, grönkål, chili, basilika och aubergine
med köpe: rotselleri, squash och blomkål.
Gratängguckan blev till av vad kylskåpet kunde erbjuda i krämighet: keso, crème fraiche och lite riven ost.
Så gott ihop med lite rostbiff och vattenmelon med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar