tisdag 23 augusti 2016

Egen skörd

Det man odlar själv smakar så himmelens gott!
All kärlek, all möda, alla timmar betalar sig verkligen.


För första gången på åratal har jag odlat aubergine.
Tidigare försök har slutat i att plantorna åkt ut. Spinnklädda monster göre sig icke i ett litet växthus. Men nu när växthuset är fyra gånger så stort borde det gå bättre, tänkte jag.


Första två frukterna fick slängas då de ruttnade i stjälkfästet men nu är det så fina exemplar som börjar bli skördemogna.


Tog två idag till en grönsaksgratäng.
Blandade egenodlat: tomater, grönkål, chili, basilika och aubergine
med köpe: rotselleri, squash och blomkål.
Gratängguckan blev till av vad kylskåpet kunde erbjuda i krämighet: keso, crème fraiche och lite riven ost.


Så gott ihop med lite rostbiff och vattenmelon med persilja.


Inga kommentarer: