söndag 14 juli 2013

Trädgårdstitt del 4

Utmed häcken mot gatan är det skugga halva dagen. Häcken har mycket rötter och det är trångt. Men mina växter är överlevare och ger sig inte i första taget. Här finns två syrener, lupin, franskt kungsljus, hortensia, jättevädd, höstanemon och så lite annat naturligtvis.
 
 
 
I hörnet mot gatan och grannen trivs rosen "Louise Bugnet" och klematisen "Propertius". En gul tistelliknande älskling är utropstecknet jag verkligen uppskattar. I samma land bor silverhavre, akleja, fetblad, björnrot.
 
 
 
Landet utmed häcken till grannens uppfart domineras av ett elefantgräs som är mastodontiskt och rasslar i vinden. Tremastar, veronika, stockros, helbladig klematis, lavendel, syrenbuddleja, backsippa
 
 
 
och så älskade rosen "Mrs Oakley Fischer". Visst är hon "to die for"?
 
 
 
Sista rabatten på rundan är den som ligger nedanför stenmuren mot terrassen. Honungsrosen "Hybrida" i en lägre modell växer upp för en spaljé och insynsskyddar lite. Även kaprifol och klematis svingar sig också uppåt. Ginkoträdet försöker jag heja fram till stordåd vad gäller tillväxt varje år. Veronika, fjällsippa, vallmo, malva, gråtimjan, vädd, höstanemon, lavendel, hornrapunkel, iris och så lilla murrevan och taklök
och även annat...
 
 
 
Nu är hela lilla, ca 100 kvm, framsidan genomtittad och det slår mig igen:
Herre je vad med växter och vilket huller om buller eller om man hellre vill "sillsallad"
HÄRLIGT!
 
 
 
 
 
Imorgon börjar första semesterveckan!

2 kommentarer:

Mina Gröna Tankar sa...

Ge mig gärna tips på hur du hejar fram Ginko....tycker att det är en bedrövlig f-n till å växa!

Glädjekällan sa...

Rosen du är beredd att dö för ;-)) påminner om Dainty Bess, om jag nu stavat namnet rätt. DB tog mycket stryk av vårens tjältorka men har kommit med ett nytt skott som blommar just nu. Även den är underbar.
En riktigt skön fortsättning på sommaren.
Birgitta