lördag 13 juli 2013

Trädgårdstitt del 3

Vi svänger höger direkt vid husknuten och här mot husets gavel i syd-sydväst läge, full sol hela dagen, i en låda växer bambu, klematisen "My angel" och blekklöver.
Bredvid finns guldhumle, lavendel, vårälväxing, allium, honungslök, vindruvan Heimrod" och så lilla lila murrevan.
 
 
 
Just nu blommar honungsrosen "Hybrida" överdådigt, lååång härlig blomning i år, och hon ramar in terrassen förnämligt. Krukor med sommarblommor, oliver, citron, kryddor, murgrönsviol, fikon, agapanthus mjukar upp trägolvet.
 
 
 
Längst in mot grannens garagevägg klättrar ett blåregn. Vid fötterna har den sällskap av höstanemon, lavendel, brokbladig revsuga, murgröna och funkia.
 
 
 
Utmed terrassen har vi en stenmur och uppe på den växer det också. Här finns akleja, gullklematisen "Radar love", flaskborstgräs, vinteriberis, timjan, en liten veronika, ormskägg, murklocka och så murrevan.
 
 
 
I det avlånga landet utmed garageuppfarten är det extremt rörigt. Undrar om växtröran i min trädgård är en slags balans till mitt ordningssinne vad gäller övrigt här i livet? Är allt annat än minimalistisk. Allt som är vackert ska få plats är min melodi. Ingen bred pensel här inte.
De stora hållpunkterna i denna rabatt är rosorna "Trier" och "Venusta pendula" som klättrar upp på armeringsmattor, klotrobinia, silverpäron och buxbom. Sen finns det daggkåpa, ormhassel, höstanemon, rudbeckia, klematis, lavendel och mycket mer.
 
 
 
Puh!
Nu tar vi paus till imorgon då sista etappen av trädgården kommer. 

Inga kommentarer: