måndag 29 juli 2013

Från J till Z del 1

och där emellan några andra bokstäver..Hej igen!
Har varit på lite äventyr med Caspian och Magnus i fyra dagar.

B:
Bergianska trädgården och välbehövlig drickapaus efter bilfärd på dryga 50 mil. Magnus och jag tog rabarbersaft smaksatt med vanilj. Så gott! Nu blir det till att koka saft. Lättsockrad och med vaniljstång i koket.C:
Cosmonova utforskades vad gäller klimatfrågor och astronomi innan vi satte oss i biosalongen. Caspian hade valt "Sea Rex" i 3-D. Jag lovar att jag nästan kunde känna andedräkten hos den ena dinosaurien som sträckte fram sin lååånga hals. Hugaligen så intressant.

N:
Nacka Strands brygga i solgasset gick inte av för hackor när vi åt fiskgryta och tittade på båtarna. Hit är alla välkomna och gärna snälla hundar fick vi veta. Vår Bellatass var hemma hos mormor och morfar dock.En av världens största kryssningsfartyg puttrade förbi. Hovmästaren på Restaurang J bad en av sina servitörer att fota honom med båten i bakgrunden. Ingen skämskudde här inte.D:
Duschning och mjuka morgonrockar togs på och sen invigde vi hotellbalkongen med lite vitt vin (Caspian drack Cola, om nån undrar).
Härlig start på en långweekend i Stockholm.

S:
Stockholmskortet handlade vi i Slussen och sen var det bara att ta itu med sevärdheterna vi tänkt ut.F:
Fjärilarna på Haga är vackra att titta på. Caspian gillade dock Koikarparna bättre. Kanske för att de gärna ville bli klappade.L:
Livrustkammaren och Skattkammaren på Slottet besökte vi. Bästa var naturligtvis diamanter, guld och den duktiga guiden. Hon berättade om egensinniga kungligheter från förr.
Undras tro vad guiderna kommer att säg om något hundratals år om vår tids hov?


2 kommentarer:

Mina Gröna Tankar sa...

Jag väntar bara på ditt anförande om Z...!!!!!!!!!!!!!

w sa...

Härliga huvudstad!
Idag om två veckor är det vår tur att strosa omkring på Stockholms gator. Vi siktar in oss på shopping, goda drinkar och Abba-museet.
Hoppas ni hade fin dagar i Stockholm. Kram Petra.