Rabarberkakepajsefterrätten blev god speciellt ihop med vanlijsås.
Det utlovade receptet är inspirerat av Tareq Taylor.
Själva kakan är som en sockerkaka:
100 g smält smör
2 ägg
1½ dl råsocker (det går lika bra med vanligt socker)
½ utskrapad vaniljstång (eller 2 tsk vaniljsocker)
1½ dl vetemjöl
Vispa ägg och socker, vänd ner mjöl, vaniljen (som jag blandat med lite av mjölet) och sist det smälta smöret.
Häll smeten i en smord pajform.
Täck med massor av rabarberbitar, nektariner och limezest av en lime.
Grädda i 175 grader i ca 20 min.
Ta ut kakan och lägg på finhackade citron- och myntablad (kanske 10 av varje).
Täck sedan med en toscasmet:
50 g smör
1 dl råsocker
1 msk vetemjöl
ca 75 g grovt hackad blandning av pistagenötter och mandelflagor
1 msk mjölk
Smält ihop och låt puttra liten stund.
In i ugnen ca 10 min till.
Som sagt, gott med massor av vanlijsås.
2 kommentarer:
MUMSIG!
Denna måste jag nog baka snart. Måste bara vänta på att det skall komma upp lite fler rabarber i landet. Sen skall här bakas!
Ha det fint, KRAM kusin P
Av rabarber kan man verkligen göra mycket gott. Vilken tillgång den är!
Kram
Skicka en kommentar