måndag 5 september 2016

In på kontot vecka 35

Ojojoj!
Helgen gick i härlighetens tecken så september månads första dagar sparas djupt inne i hjärtat.Ibland har jag lite för bestämda uppfattningar om saker och ting, till exempel det med att bo i husbil som jag hela tiden sagt nej till. Vännerna har en stor husbil så stor så att vi kallar den "Ponnyexpressen" och de frågade om vi inte ville åka med på en liten tripp.
Ok, förutfattade meningar ska prövas.Kosan styrdes till Helsingborg och efter första nattens goda sömn tog vi färja och tåg till Köpenhamn, "byen" i mitt hjärta.Klev av i Nörreport och gick till Torvehallerne.
Vilket matmecka!
Men visst är det väl smörrebröd man ska äta i Danmark?


Sen strosade vi hela dagen.
 Vid Vår frälsares kyrka var det alldeles för lång kö för att gå upp utmed tornets utsida så det struntade vi i. Men det finns så mycket annat att titta på och prata om i storstaden på andra sidan sundet.På ett ställe verkade det som om Familjen Weasley från Harry Potter parkerat.
Men de har ju en Ford Anglia så vi behövde inte se upp med trollformler och magi.Hus och båtar överallt.
Tage Andersens butik var stängd för dagen så vi stod utanför och smygkikade en liten stund.
 


Efter restaurangbesök och kvällspromenad var det dags att säga god natt till världen och morgonen därpå åkte vi hem fulla med fina upplevelser tillsammans med de där två vi älskar att hänga med. 
Och husbil är ok.

1 kommentar:

Petras- Enjoy Life Every Day sa...

Jag har också en sån där bestämd tanke om husbil. Har heller aldrig testat men ändå dömt ut detta sätt att semestra. Det verkar som ni hade en riktigt härlig helg i alla fall. Köpenhamn är en så vacker stad. Så annorlunda och egentligen riktigt nära. Livet på andra sidan sundet är speciellt. De tar det bara "roligt" och har det godt.
Verkar som ni gjorde det ni med. Stor kram från Tummen ;-)