måndag 8 augusti 2016

Smarr!

Efter middagen gav vi oss ut på jakt.
Hela 150 m traskade vi och där gick vi runt i 15 min och så hem igen med drygt 1 liter björnbär.


Lika bra att göra paj när godsakerna är pinfärska.
Passa på att njuta i stunden blir viktigare och viktigare.


Hade i lite finhackad chokladmynta för att höja smaken lite extra.


Garneringsblomman nummer ett!


Vardagsgott så här min första arbetsdag efter fyra veckors semester.


Recept:
Blanda 150 g (2½ dl) vetemjöl med 3 msk socker, 1/4 tsk bakpulver och 1/4 tsk vaniljsocker.
Häll i 100 g smält smör, rör ihop
och tryck sedan ut smetdegen i en pajform.
Lägg i bären och strössla över 10-15 finhackade chokladmyntablad.
Pudra över knappt 1/2 dl potatismjöl och knappt 1 dl socker.
In i ugnen på 200- 225 grader i ca 25 min.

Garnera med ringblommekronblad och ät en bit ihop med vaniljglass.


Inga kommentarer: