tisdag 23 juni 2015

Landet ligger

Grönsakslandet


Hade en plan, en tydlig en
men det blev inte riktigt så i år.


Gräsplatån som vi omvandlat till köksträdgård är stenhård att jobba med.


I höstas la jag dagstidningar på gräset och ovanpå det matjord till den del som nu är jordgubbs- och vitlöksland. Det blev riktigt bra. Här växer det så det knakar.


Magnus byggde odlingskar av lecablock som putsades. Fyllde på med massor av kompost, gamla grästorvor, hästgödsel och överst finjord.


Snyggt och praktiskt men direktsådderna vill sig inte. Det jag förgrott och duddat med trivs däremot så brysselkål, grönkål och mangold går att skörda i år dock inga bondbönor eller sockerärtor tyvärr.

Övriga ytor har det huffats och puffats med. Vi har svettats, mest Magnus som körde jordfräsen, för att på nått sätt bearbeta jorden.


Nu växer det potatis på en större yta än vad tanken var från början. Det ser bra ut. Återstår att se hur stor skörd det blir.


Det som också ser bra ut så här långt är de gula lökarna. Köpte en påse som reades ut och tror att alla utom en är på gång. Hoppas de kan växa sig stora.


Mittenytan skulle vara som en blomsteräng med ettåringar men ändrade planerna och satte ner fyra squashplantor. De är en sorglig syn i ärlighetens namn. I söndags petade jag ner färdigköpt persilja mest för att jag vill att det ska gå att odla här.


Till hösten ska är jordförbättras och göras permanenta bäddar och gångar.
Skam den som ger sig.

Inga kommentarer: