torsdag 4 juli 2013

Mumsfilibabba

Döbakad är go´bakad i vår familj.
Magnus har berättat om hur han och bröderna brukade öppna ugnsluckan, när det bakades i deras hem, för att kolla om kakan var klar snart. Med tre som öppnar och stänger lite då och då blir sockerkakan alldeles gojsigt kletgod i mitten.
 
Första gången jag misslyckades i min bakiver då vi var nykära lyckades jag alltså till 100% och kanske var det ett nålsöga jag passerade.
 
 
 
Receptet till denna goding hittade jag här.
 
Jag tog mer av kardemumma, "kamel" och rabarber för det är sååå gott. Så passade jag den så att det blev lite kletigt.
 
Så utomordentligt god blev den. Så god att maken INTE ville bjuda in nån till fika. Näe den här kakan behöll vi för oss själva.
Så god så att Caspian nästan grät när han tog den sista tuggan och allt var slut. Fick lova att baka rabarberkakan igen.

1 kommentar:

Petra sa...

Mumsiga rabarberkakan. Jag bakade något liknande för ett par veckor sedan och hade med till jobbet. Även de kräsnaste grabbarna på lagret lät sig väl smaka av denna kardemumma doftande läckerhet.
Ha en riktigt skön helg och hoppas solen kommer värma oss.
Kram kusin P