lördag 18 augusti 2012

Smarrigt värre

Dagen har gått i den goda smakens anda.
I Slöinge, ca 1 mil söder om Falkenberg, ligger ett fantastiskt bageri "Solhaga stenugnsbageri" . Där är en pytteliten butik. När jag kom in var vi fem där inne och så kom det en man efter mig och han fick stå i dörren. Man omfamnas av alla underbara dofter, bröd och kärlek.
Köpte ett focaccia och ett danskt rågbröd.
Focaccian tog mig till himlen vid lunch.



Det är plommontider.



Så jag kokade sylt och smaksatte med kardemumma



 och bakade två plommonsockerkakor, hur gott som helst.



Av nån konstig anledning skalade Magnus potatisen ikväll, alltså det är inte konstigt att han lagar mat men nu när potatisen har så tunna skal behövs de inte skalas tycker jag. Men så kom jag på att prova att göra egna chips, helt ok.



1 kommentar:

Anonym sa...

Solhaga, vilket underbart ställe. Jag var där med en kompis på semestern. Köpte ett jättegott frukt och nötbröd då. Vilka fina kakor du bakat, ser riktigt mumsiga ut. Ha det fint. Kram från Petra