söndag 26 augusti 2012

Helggöra

Planteringsväder!
 
Denna helgen ska få bo lääänge i min kropp.
Av en händelse fick jag och Magnus (och Bella) rå om varandra flera många kul timmar i lördags.
Vi gjorde en utflykt till Våxtorp med omnejd.
Besökte Horsabäcks plantskola, Inez trädgård (som var abonnerat typ), Signes konditori i Vallberga och en skogsdunge strax söder om Eneberga.
 
Gjorde av med 880 riksdaler hos Birgit Udsen på Horsabäck. Köpte 15 underbara plantor av olika slag. Eftersom det inte gick att få sig något till livs på Inez trädgård styrde vi kosan till Signes i Vallberga. Där handlade vi mackor och vansinnigt gott bröd och satte oss sedan i skogen och hade picknick. Hur mysigt som helst och hela tiden sken solen.
 
Väl hemma började jag planera (det krävs om jag ska få plats med ytterligare 15 växter) och plantera och då kom regnet. Men det är bara bra när man planterar.
 
 
 
Jösses, regnet ökade och ökade och till slut kom blixt och åska sent igår kväll. Men då satt vi inne och myste.
 
Idag var det plantering och pyssel igen men när jag flyttat en enorm funkia till förmån för en ny pion, underbara Sarah Bernhard, kände jag att nu fick grävandet räcka.
 
I stort sett är den delen som vetter mot sydost på baksidan klar så jag tog och fixade växtkartan.
 
 
 
Landet är ca 9 m långt och kanske 2,5 m brett. Det går i rundade former in och ut. Än så länge rymmer denna delen av trädgården 96 olika växter några är dubbletter men ändå tycker jag inte att det är plottrigt, kanske är jag hemmablind...
 
 
 
Nästan allt har jag namn på.
Man kan ju fråga sig varför jag gör såna här kartor. Har inget egentligt svar förutom att jag tycker det är kul. Magnus hade en fundering på att lägga till en ekonmisk nivå, men näe det hoppar jag över.


1 kommentar:

Mina Gröna Tankar sa...

Det var en oerhört dum ide kommandes från honom, ang ekonomidelen...... Växter kostar ju inte en cent, det vet vi ju alla!