tisdag 20 december 2011

Julstämning

För varje år som går så julpyntar jag mindre och mindre.
Vill att det ska vara balanserat och gärna sånt som kan finnas framme en tid både före och efter jul.Levande ljus, blommor, kottar, trädgrenar och stjärnor.Just nu har jag en svaghet för stjärnor
och med tanke på vad vi ska ge Caspian i julklapp så kommer de ändå närmre.När jag var inne på "Törngrens" i förra veckan köpte jag tre små silverkulor.
Jättefina och de kan ligga framme hela vintern på ett litet fint gammalt fat.Jag tycker att musik är det bästa för att få in lite julstämning i själ och hjärta.
På Spotify lyssnar jag nu mest på ett härligt band som heter "Franska trion".
Lite annorlunda men extremt sköna tolkningar av julklassiker som får mig att rysa.

Sen har vi ju julkonserten med elever från Kulturskolan som är en höjdare för att verkligen fatta att nu börjar snart högtidernas högtid.
Här kan ni lyssna på årets version av "Dagen är kommen".
Det är mäktigt att sitta i kyrkan och lyssna, speciellt häftigt är det när Sven-Anders drar ut alla spakarna på kyrkoorgeln och dundrar på så att håret slickas bakåt.3 kommentarer:

Marina sa...

Musik är viktigt till jul och jag fick en rejäl dos idag när vi hade avslutning på skolan jag jobbar på. Där har vi en högskoleförberedande musiklinje. Blev mycket fin sång!

Kram!

Mina Gröna Tankar sa...

Har upptäckt Franska Trion jag också! Hörde dom på TV i Nordstan-dokumentären, var bara tvungen att leta reda på vem som sjöng så KALASBRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Glädjekällan sa...

Musik lockar fram julstämningen, det tycker jag också.
Även här har pyntandet minskat men idag fick några tomtar till flytta fram från skåpet. Det är ju bara några veckor varje år som de är ute och luftar sig :-)
God Jul
Birgitta