onsdag 16 september 2015

Syrligt och gott

I förra veckan körde Magnus ner till Äppelgården
med lite drygt 50 kg av våra Brunnsäpplen.
Fallfrukt och äpplen från gallringen som egentligen skulle slängas.


I söndags hämtade vi ut 24 l must, pressade från vår frukt!
Trots att det var omogna äpplen vi lämnade blev det ändå så här mycket.
Musterimannen sa att runt 30 l borde det bli på ca 50 kg mogen frukt.


Drickan är hur god som helst!
Syrlig och torr.


En klunk att bli lycklig över. En klunk äkta natur helt utan tillsatser och skit.
Känner mig rik med 23 l i frysen.
Tänk att framåt november-december värma en kopp must, lägga i en bit kanel och några torkade äppelskivor.
Då kan Blossa slänga sig i väggen.

1 kommentar:

Petras- Enjoy Life Every Day sa...

Den där musten kommer ju sitta fint en iskall vinterdag. Tänk en mugg varm äppelmust i ett växthus fullt med iskristaller på rutorna i december. Mmmm!
Får jag slumpen;-) Kram kram.