onsdag 3 december 2014

På den igen...

degen alltså.
Det går inte att ge upp och kasta fantastisk fin bröddeg, näe inte i min värld.

Igår satte jag in 1 kg deg i en väloljad skål. Placerade härligheten i varmaste rummet, 25 gradig tvättstuga i källaren. Där gosade den sig och imorse var degen uppe i 25 grader. Förflyttning till det lite svalare köket och med en förmaning till Magnus att sätta ner bunken i tvättstugan vid två tiden.


Nu banne mig skulle det bli finbröd!
"Baka baka lite limpa (kaka är det ju i ramsan), rulla rulla liten bulla"

Jäsning


Skjuss in i ugnen


Hålla tummarna

Så här blev det...


Platt!
men gott.
Det är verkligen inte fel på smaken men det hade gärna fått bli lite högre.

Fortsättning följer för det finns deg kvar.
Inbillar mig att det blir bättre sen när jag gör egen deg. Då kommer jag ha kontroll (förhoppningsvis) och med min kärlek som ingrediens borde det jäsa som det ska.
En fådd deg är någon annans egentligen och blir man som deg räddad från sopdöden så är man nog på sin vakt...

3 kommentarer:

Petra sa...

Jag lyckas ju inte heller få höga luftiga bröd!
Huvudsaken är att det smakar bra.
Egen deg kommer funka bättre, det tror jag med! Lycka till, kram kram!

Mina Gröna Tankar sa...

Jösses! Brödet ser ju tom ledset ut!!!! Eller det är bara så ett äkta SURdegsbröd ska se ut????

Rosenvit sa...

Hahaha!!!
Nu är det ju ingen surdeg i fast man kan ju tro det på "minen"