måndag 25 augusti 2014

Det närmar sig

Hittade så fina och snart plockfärdiga nypon på lillrundan med Bella.


Vilken tur
för vi har bara kvar till två omgångar soppa.

Nu har jag verkligen fått in rätta knycken på att koka egengjord äkta.
Knepet som jag glömde de första två gångerna var blötläggningen. Det säger sig självt egentligen att torkade, stenhårda och vrålskrynkliga nästan svarta nypon måste ligga och dra lääänge.
Men vad gott det blir och vad bra det är att själv kunna styra sötman på soppan.


Rekommenderar verkligen alla att plocka nypon. Ta de som är ovala, de är fastare och så behöver ni inte dela och kärna ur som man "måste" med de runda då de är lite lösa och vattniga i köttet.
De ovala är bara att rensa från det gröna och sen torka på låg värme ganska länge i ugnen.

1 kommentar:

Petra sa...

En fråga då! Kan man äta alla slags nypon? Hade varit skoj att plocka och torka.