måndag 7 juli 2014

Samvete

Brukar inte ha dåligt samvete ofta men idag slog det mig hårt i nacken.

Helgen som gick var smällvarm minst sagt, hur härligt som helst, som gjord för lazy-crazy-beachhäng men nej då, inte vi.


Här hemma tog Magnus och jag i så svetten sprutade. Bellatass flämtade och låg som en groda på de något svalare golven.
Stackars, stackars, stackars Caspian!
Han och kompisen fick svettas omkring i närområdet. Vi vuxna hade fullt upp med att gräva och kånka runt och inte en enda tanke gick åt strandhållet.


Nej, stopp och belägg så här kan vi inte ha det.
Springfyllda sommarlovs barn ska få bada i havet när det är som varmast.

Tanken var att cykla ner till stranden nu ikväll för en härlig stund men regn och åska känns inte som rätt väder för att se kvällssolen gå ner i ett stilla hav.

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Visst behöver man svalka av sig, kör med vattenslang och spridare vettja, funkar lika bra på barn och vuxna som på gräsmattan.
Ha det fint
Anette

Petra sa...

Aj aj aj, stranden skall ju alltid prioriteras vid sol. Men jag känner igen det där, man vill ju vara i trädgården med. Eller som här!
En gång för många sommarlov sedan en sådan där solig dag i juli skulle vi till havet hela familjen Svensson. Meeeen så hade vi lite hö kvar att köra in så pappa Sven sa så glatt - Ingen fara, vi åker till havet imorgon istället ongar! Okej då, sa vi tre syskon. Vana att jordbruket måste gå först. Sagt och gjort vi packade strandsaker och nästa dag åkte vi till ett igenmulet cirka 17 gradigt och blåsigt Ugglarp och jag var den enda som badade (på ren jävelskap tror jag) 13 år och lite tonårstrotsig!
Nu tror jag inte jag fick men för livet av denna dag. Men nog har det etsat sig fast i mitt minne alltid. Som du ser😉
Caspian får nog tillfälle att kasta sig i böljan den blå i veckan ser det ut som.
Kusinkram till dig