måndag 5 augusti 2013

Sött och syrligt

Egna tomater smakar gott i både gommen och själen.



"Indigo rose" har inte mognat än. Det ska bli spännande och få se effekten av det svarta skalet och det rosaröda fruktköttet.

Blandade sorter ihop med lite persilja, basilika, bladamarant, salt, peppar, lite socker och med topping av val- och pistagenötter. Enkelt och ljuvligt.



Det är betalningen av "mammandet" man hållit på med i några månader.



Sorterna är från vänster till höger:
Grön och gulstrimmig från Viken, Red pear, Brown, Ildi, Gold nugget och ampeltomat.



Första jobbdagen avklarad.
Nu ikväll har jag kramat Fideli lääänge. Imorgon, när jag är på jobbet, åker hon och en kompis på utlandssemester i två veckor. Åh vad roligt de ska ha!

2 kommentarer:

Petra sa...

Indigo Rose låter spännande! Egna tomater smakar så sött och gott. För att inte tala om doften, mmmm.
Det är lycka att gå ut i växthuset, plocka en solvarm tomat och stoppa i munnen! Ha en fin dag. Kram från mig.

IreneL sa...

Visst är det underbart med egenodlade tomater! Mina har inte mognat ännu...längtar! Den svarta tomaten var en nyhet för mig! Spännande!
Ha en fin dag!