lördag 3 augusti 2013

Fredagsbukett 14 fast det är lördag

Nöduttryckning igår och inlägget om fredagsbuketten gick om intet.
Visst låter det allvarligt?
Naturligtvis är det inte så men det utlovades tropisk natt och väninnan satt "ensam" hemma och det gjorde jag också. Två ensamma själar, några härliga barn och en löpande hund vakade in den ljumma natten något kvarter från stranden. Levande ljus tändes i hela underbara trädgården, sangria serverades och så fick Annette den snabbt ihopfixade buketten.Vit rudbeckia, tagetes och strandvallmo.

Magnus och Fideli njöt av natten på Stålboms. Konsert med Johan Örjansson och med Isak Strand.
De köpte en present till mig som jag sneglat på länge och som på konsertkvällar säljs till ett förmånligt pris.Efter att ha noggrant bläddrat i boken kan jag konstatera att den har fina fina inspirerande bilder (fotade av en falkenbergare) och den är så full med goda recept att jag nu skulle behöva några veckors semester till.

Min egna fredagsbukett blev alltså en lördagsbukett.Ringblommor, tagetes, silverhavre och elefantgräs.
Ringblommor och tagetes har jag inte haft på flera år men det går nu upp för mig att de är bli-glad-blommor så nästa år ska jag se till att ha plats för dem igen.Här placerad i en vas jag köpte från reahörnan på Zetas (en liten miniflis har gått loss från kanten och vips 29 kr i avdrag).

2 kommentarer:

Mina Gröna Tankar sa...

....och Annette blev så glad för buketten! Den pryder kökets bar nu :))

Mina Gröna Tankar sa...

....och Annette blev så glad för buketten! Den pryder kökets bar nu :))