måndag 8 april 2013

Träning & välmående 1

Temavecka!
För mig är det viktigt att må bra och jag tror att de flesta skriver under på det.
Men att må bra är betyder olika beroende på vem man pratar med.
 
 
 
För mig handlar det om att vara till freds fysiskt och psykiskt. Detta är rörliga begrepp som ändras i smått från dag till dag men i stort är det ganska likt ändå. Ansvaret för mitt välbefinnande finns hos mig, det är jag som påverkar och styr hur både jag har det och tar det. Ibland är det extremt motigt och då skulle det vara skönt att kunna skylla på nån annan men se det går inte enligt mig. Oftast är det ändå en drivkraft att själv vara styret.
 
Att vara stark både kroppsligen och mentalt är nått som behöver underhållas kontinuerligt så därför tränar jag mig svettig fem gånger i veckan i möjligaste mån. När jag behöver hoppa över min träning för att jag är sjuk eller har värk är det så trist.
 
Individuell träning är det som passar mig bäst. Då blir det både den mentala återhämtningen och den fysiska pulsen som jag behöver. Att ha nån annan som puschar och driver på blir jobbigt. Att tävla mot någon annan har aldrig varit min grej. Däremot att tävla mot mina egna resultat och att se varje liten förbättring mitt bränsle.
 
 1 kommentar:

Anonym sa...

Kanoninlägg! Jag håller med dig helt om det mesta och jag är också en sådan som inte vill/behöver tävla mot andra. Tränar helst själv. Det kan bli i träningsrummet i källaren, i trädgården eller i skogen. Allt beroende på årstid, väder, lust och aktivitet.

Ser fram emot fler inlägg om detta och kanske kör jag också tema.

Kram
Marina (som inte loggar in på jobbet)