fredag 4 januari 2013

Förädlat

Massor av finfin chili "Hot lemon" blev det i höstas.
Använde endel direkt med torkade det mesta.
 
 
 
Nu har jag malt allt i morteln.
Håhå vad det killade i halsen, rann i näsan och ögonen.
Me like a lot för det är världens bästa godaste krydda.
Nu har jag en liten burk i kryddlådan och det är bara att försiktigt pudra grytor och annat till önskad styrka.
 
 
 
"Hot lemon" är stark som tusan utan att vara parfymig och den är gul, många andra sorter är ju röda eller gröna.
 
"Jalapenon" blev inte så stark som jag trodde men den var riktigt god att äta fylld med färskost.
 
 
 
Tar tillfället i akt att HURRA! för den bästaste skånemannen som finns.
Han fyller år idag och jag antar att om man står nere i Båstad och lyssnar upp mot höjderna i sydväst så kan man nog höra hurrarop, skratt, och kanske ett och annat plask.
Du har en alldeles särskild plats i denna törngrenska familjens hjärtan
GRATTIS!
 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad lustigt, jag tänkte malt min peppar idag oxå men hann inte med det. Visst kliar det i ögon och näsa. Jag är alltid så rädd för att få det på fingrarna. För får jag det kan jag inte plocka ut linserna på kvällen. Grrrr vad det svider då! Jag vet en god pesto som jag brukar ha min hemmapeppar i. Vill du ha receptet så bara säg till. Kram från kusinen P

Marina sa...

Har aldrig tänkt på att man kan göra så med chilin. Ska komma ihåg det.
Jag brukar frysa in min chili.

Kram

Mina Gröna Tankar sa...

Jodu, visst blev den där Skånemannen hyllad med skratt och plask igår. Vi slängde i en något tveksam 80 åring i tunnan ihop med skumpa och fruga i mammelucker! Tveksamheten förbyttes dock på en sekund till ett enda stort blött fnissande (och även frustande över den "så in i helsikes sura drickan"!) och kvällen under stjärnklar himmel blev perfekt!