tisdag 4 december 2012

Vad är sant?

Vi har tomtediskussioner här hemma.
Det började för knappt en månad sedan.
Caspian sa, sådär i förbifarten:
"Jag vet att det är morfar som är tomten".
 
Jag vare sig dementerade eller gjorde nån stor grej av det hela.
 
Ifrågasättandena böljar fram och tillbaka men nu är det så att jag vet vem som är tomten
och Caspian har ju rätt men inte riktigt på rätt sätt och det är det jag vill att han ska få kläm på.
 
 
 
Häromdagen anade jag en ljusning.
"Vet du, min högsta önskan är att få vara en sån där fin tomte som morfar och få dela ut julklappar till små barn" sa han helt utan förvarning.
 
Vi börjar närma oss...
det magiska är att vara tomte med hela sitt vackra hjärta.
Utan hemsk gummimask och förställt hohohoande.
En äkta tomte är en tomte är en tomte.

3 kommentarer:

Anna sa...

Förra året såg Juni sin mamma kyssa tomten, vi får se hur det blir i år:-)

Kram
Anna

Anonym sa...

Åååh vad bitterljuvt. När man inser VEM tomten är. Jag kom jag på att tomten var ju Bertil Schough när jag var typ 5-6 år. Men så var det ju så att storsayster inte fick berätta för småsyskonen. Det var jobbigt kommer jag ihåg.
Min jobbarkompis berättade att han skulle tomta hos en granne en jul. Detta utspelade sig i ett hyreshus i Göteborg där ingen känner grannen, ja du vet. I trappuppgången mötte han en annan tomte som skulle tomta i samm hus men i en annan lägenhet. Då bytte de båda helt sonika tomtandet och min jobbarkompis gick till den lägenhet den andra tomten skulle till och vice versa. De vuxna i de båda lägenheterna (de visste ju inte att tomten var utbytt) började nog lite smått tro på tomten på nytt. När tomtandet var klart möttes de båda i trapouppgången igen, skrattandes. De båda gick hem och fortsatt fira julafton. Ingen i de båda familjerna som fick okänt tomtebesök den julaftonskvällen vet vem tomten var. De funderar nog fortfarande på det. Kul och alldeles sant. Så nog finns det tomtar alltid. Kram Petra.

Mina Gröna Tankar sa...

Man blir som sina tomteerfarenheter i barndomen. Ett psykologiskt faktum... Själv är jag uppväxt med en dansktalande tomte med toalettpapper virat som skägg....