tisdag 20 november 2012

Små detaljer

Sångtexten som verkligen stämmer in är väl ändå
"Det är de små, små detaljerna som gör det..."
 
 
 
 
 
Vackra på utsidan
och inuti är de så fyllda med nyttigheter.
 
 
 
 
 
Nyttigheter som är goda, snygga och läskande.
Snyggt upplagda på ett 50-talsfat,
bättre kan det knappast bli.
 
 
 
Granatäpple är en frukt som många upplever som svår att hantera.
Men det är faktiskt ganska enkelt att komma åt de goda kärnorna utan att färga sina kläder och köket med det starka röda färgämnet.
 
1. Skär granatäpplet mitt itu längs med ekvatorn
2. Ta ena halvan och håll den i en plastpåse med ena handen, fruktens skalsida mot handflatan
3. Banka med en träsked på skalet med plastpåsen emellan
4. Kärnorna ramlar nu i påsen ev behöver man krama frukten lite
5. Knacka runt hela frukten.
 
Det här kanontrixet såg jag för några år sedan Nigella göra i ett av sina program.
 
 
 


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för tipset med granatäpplet! Jag lyckas skvätta ner halva köket sist jag skulle ta ut de små goda kärnorna. Nu vet jag hur jag skall gå till väga nästa gång! Tur man har smarta kusiner;-)
Ha en bra dag. Kram från Petra