måndag 20 augusti 2012

Mums

Har en förkärlek till sötsaker.
Tänk vad bra det är när det går att skörda "godiset" direkt i egna trädgården.

Tomaten "Ildi" är bara så god, söt och riklig, fast än så länge inte fullt så riklig som det stod på fröbeskrivningen.
Två plantor i växthuset har jag och det har gått att skörda ett par veckor nu och än mer blir det.



Som vanligt har jag "Edens Gem", sockermelonen, i växthuset. I år bara en slingrande växt (jag måste begränsa mig) men på den kommer två fina frukter. Det brukar dofta riktigt söt melon när det är dags för skörd.



Idag tog jag den första ampeljordgubben. Den gav jag till Caspian och han gillade den verkligen. Hoppas det kommer fler bär.



Smultronen är egentligen barnens men i år har de inte varit så sugna. Jag har kunnat komma åt och norpa några då och då. Nu är de gigantiska och fasligt goda.



Största äppelskörden nånsin på vårt lilla "Ingrid Marie" blir det i år. Förra året råkade jag ta grenar med kartämne, inte bra alls. I år var jag snällare i vårbeskärningen och nu under JAS har jag bara behövt ta någon tokigt växande kvist. Nu hoppas jag att alla frukterna sitter kvar tills de är plockmogna.



En tanke i förbifarten: Jösses vad ett enkelt val kan bli stort och svårt ibland. Känner inte riktigt igen mig själv och hoppas innerligt att det är en snabbt övergående fas i livet...


3 kommentarer:

Anna sa...

Bästa godiset, men kanske en och annan lakrits för mig:-)

Kram
Anna

Anonym sa...

Vilka härliga bilder, allt ser så gott ut. Visst är det så att egen skörd alltid smakar BÄST. Ha det gott. Kram från Petra

Marina sa...

Godiset här just nu består av hösthallon. De har satt lite fart nu även om skörden lär bli bra mycket sämre i år än förra året. Det ser man.

Kram