söndag 1 juli 2012

Tugg

Det blev en trevlig kväll igår.
Alla blev mätta och goa.

Tilltuggen som vi började med var dessa:
Jordgubbshalvor med hemgjord pesto. Peston gör jag alltid själv och tar mandel och valnötter itsället för pinjenötter som min mage ogillar.
Sesamkakor (Risentas) med St: Agur ost.



Till efterrätt hade vi:
Marinerade jordgubbsbitar på chokladbotten med vaniljglass.



Dela 1 knapp liter färska jordgubbar i småbitar och häll på 3/4 dl råsocker, skal av 1 lime, juice från ½ lime, 1½ tsk crema di balsamico, ca 15 citronmellisblad och ca 15 basilikablad finhackade. Låt stå och dra i ca 2 tim.
Lägg upp det på en chokladbotten och ha vaniljglass till.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka smaskiga tilltugg,jordgubbar med pesto lät spännande. Kanske måste testa det.
Desserten ser oxå VÄLDIGT mumsigt ut. Ha det fint, kram Petra

Anna sa...

Pesto och gubbar blir en given förrätt när nästa gäst trillar in genom dörren.

Kram
Anna