torsdag 14 juni 2012

Smaksättare

Vad vore livet utan kryddor?
Blekt om ni frågar mig.

Vill gärna att det ska smaka gott, mycket och rent.



I växthuset odlar jag basilikan.
Lite trång står de i varsin lavemangkanna...ähum borde plantera om.
Från vänster: genovese, småbladig och thai.
Supergott att ha ihop med lime och råsocker när du marinerar jordgubbar.

Gräslök går väl knappast att få för mycket av.
Låter alltid lite blommor får komma fram för de är så underbart vackra
och så tänker jag på Maja.
Caspian och jag är fortfarande ledsna över att Maja inte fick bo kvar på Sofiero. I sommar ska vi kanske ta oss en titt på vad det blivit istället.
(Undrar om de hittade Caspians brev när de städade innan de plockade ihop allt?)



En krydda jag nog inte kan leva utan (jo det kan jag ju...)
är timjan. Älskar den lugnt och hämningslöst, precis som rosmarinen.
I en kall youghurtsås, i köttmarinaden, på fisken och chevren.



"Kärlek het som chili" här är det Jalapeno som växer sig stor. Mot sensommaren börjar skörden.



Till sommardrinken hör väl ändå myntan?
Med eller utan alkohol, den är bara ett måste.




2 kommentarer:

Marina sa...

Vi har beställt den över nätet men jag måste fråga maken om var för jag minns inte det. Vi är mycket nöjda med den i alla fall.

Kram

Anna sa...

Underbar användning av lavemang kannorna & basilikan verkar ju trivas hur bra som helst trots trångboddhet.

Vi får se om det blir plugg direkt eller om Moa jobbar ett år. Jag håller båda tummarna för att vi ska få en inneboende.

Kram
Anna