torsdag 31 maj 2012

Lite av varje

Igår var vi till det stora varuhuset 3 mil härifrån.
Ett ställe som får mitt hjärta att rusa och stanna omvartannat.
Vi gick in i skoaffären bredvid först
och då hittade jag dessa söta sommarskor.Har alltid haft svårt för att köpa skor så jag blir extra glad när jag hittar nått som känns ok. Kommer ihåg när jag var liten att mamma ofta var rent svettig när det var min tur i skoaffären. Det plockades fram det ena paret efter det andra. Inget passade mina breda fötter. När jag gick på gymnasiet och några år efter det försökte jag tappert trippa omkring i pumps. Näe jag vill ha platta jordnära pjucks.

Träffade en reumatikerläkare, för sisådär 10 år sedan, som undersökte min kropp noggrannt . När han kom till fötterna tittade han, tittade lite till, mätte, vred och drog i dem. Till slut sa han:
"Har du alltid sett ut sådär?!"
Vad svarar man på en sån fråga egentligen?
Jag blev väldigt förnärmad och ledsen och tänkte nästan lugga honom.Idag när jag kom till jobbet var det en galen mås på vår utescen. Såg att den hade en liten ungen mellan benen och förstod att den vaktade noga sin lilla kyckling.
Jag började prata med måsen och förklarade att den skulle få ha sin unge i fred och då lugnade den sig.
När jag sen stod och jobbade höll mamman och pappan på och gapa på mig som tokar i flera timmar.
När jag kom ut från jobbet vid femtiden tultade det omkring två dunbollar på scenen.
Undrar hur många de är imorgon?2 kommentarer:

Mina Gröna Tankar sa...

Men söta du! Vad skulle va galet med dina fötter?? Så länge jag känt dej har jag då aldrig sett något mysko med dom! Och tur att du inte trippar omkring i pumps...det hade liksom inte varit så mycket Anna då...

Trevlig helg. Vad tråkigt att vi inte är på Trädgårdsrundan i år. Varför är vi inte det egentligen? Det är ju tradition...

Anonym sa...

Min Anna har minsann inga konstiga fötter, fossingarna ska ha det bekvämt och ditt nyköp är jättefina, de hade jag oxå slagit till på!
Får passa på att gratulera i efterskott, tänkte på dig en lång stund.
En stor kram från Laröd