torsdag 16 december 2010

Provsmak

I somras när det var varmt och skönt.
Då när snö och isvindar kändes som mest avlägsna.
När Bella åt körsbär och vi hade shorts och bara ben.



Då plockade jag svarta vinbär och satte julsnapsen.
Nu är det dags att hälla av bären och provsmaka.
Det brukar bli ljuvligt ingen läskig spritsmak utan bara gott och fyllt av varma sommarminnen mitt i vintern.



Recept:
Fyll en flaska med nyplockade svarta vinbär.
Slå på Renat så det täcker bären.
Korka igen och ställ mörkt och svalt
(jag brukar ha mitt i svalen).
Låt stå till Lucia eller strax därefter.
Sila.
OBS!
Kom ihåg att ha silen över en tillbringare eller skål
allt för många glömmer det och silar av snapsen i slasken
och då åker hela härligheten till reningsverket...
Häll upp den silade snapsen på en vacker flaska.
Skål!

Inga kommentarer: